مشاوره ترس از کارکردن
ارگوفوبیا یک ترس شدید، غیرمنطقی و ناتوان کننده از کار و ویژگی های کار، مانند وظایف خاص، روابط اجتماعی، یا جلسات سخنرانی است. برای اینکه ترس از کارکردن، درست تشخیص داده شود، علائم باید بیش از شش ماه در فرد باقی بمانند، و نباید با تشخیص دیگری مانند اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اضطراب فراگیر یا فوبیای و ترس دیگر توضیح داده شوند. مشاوره ترس از کارکردن، فرد بیمار را با آموزشها و راهکارهای مناسب آماده برای شروع مجدد کار کردن می کند.
ترس از کارکردن چیست
خیلی از افراد ترس های مختلفی دارند، مثلا ترس از سوسک، ترس از دریا و آب، ترس از ارتفاع، ترس از هواپیما و موارد دیگر، اما هیچ کدام از این ترس در کار کردن آنها تاثیری ندارد. برای تشخیص ارگوفوبیا به عنوان یک فوبی خاص، سایر اختلالات سلامت رفتاری از جمله اختلال هراس، آگورافوبیا، اختلال وسواس فکری اجباری (OCD)، اضطراب جدایی و اضطراب اجتماعی باید رد شوند. عامل تمایز این است که ترس غیرمنطقی از کار و موقعیتهای محل کار، از محرکهای اضطراب مرتبط با کار ناشی می شود و از آسیبهای گذشته یا هراس غیرکاری ناشی نمیشود.
آیا ترس از کار فقط تنبلی است؟
ترس از کار بسیار فراتر از تنبلی است. بسیاری از افراد مبتلا به ارگوفوبیا ممکن است عوامل مؤثر دیگری داشته باشند که از بیرون ممکن است به شکل تنبلی ظاهر شوند. اغلب، افراد مبتلا به ترس از کارکردن، همزمان دارای شرایطی مانند افسردگی، اضطراب یا سایر فوبیا هستند که در آنها خستگی، اجتناب و بی انگیزگی علائم رایجی هستند، که باعث می شود فرد تنبل به نظر برسد. در واقع، بسیاری از افراد مبتلا به فوبیای خاص، احتمالاً فوبیای متعددی دیگری را هم تجربه میکنند و سلامت روان آنها مختل می گردد.
ارگوفوبیا چه تفاوتی با اضطراب عادی در مورد رفتن به سر کار دارد؟
عامل تعیین کننده در هر فوبی، غیرمنطقی بودن ترس است. اضطراب با موقعیت یا خطر ذاتی موقعیت، تناسبی ندارد. افرادی که ترس از کار کردن دارند، نسبت به بقیه دیرتر شروع به کار می کنند. افراد مبتلا به ارگوفوبیا سطح ترس اغراقآمیز یا غیرمنطقیتری از کار کردن دارند و ممکن است حتی از درخواست کار خودداری کنند یا به دلیل ترسهایشان به طور مزمن کمکار شوند. آنها ممکن است تحت تأثیر موقعیت های کاری معمولی، حتی زمانی که عملکرد عینی خوبی دارند، به شدت تحت فشار قرار بگیرند. فرسودگی شغلی یا بیش از حد درگیر شدن در کارها منجر به ارگوفوبیا یا ترس از کارکردن شود. در عین حال، ترس و اضطراب مربوط به کار ممکن است باعث شود که فرد مبتلا دچار مشکلات عملکردی شود.
علائم ترس از کار کردن
علائم و نشانههای هر فوبیا شامل اضطراب، ترس و اجتناب از محرک است. در این حالت، هر چیزی که مربوط به کار باشد. ترس از کار یا محل کار ممکن است در تغییر مکرر شغل، فاصله بین مشاغل، از دست دادن کار، و نگرانی های غیرمنطقی در مورد ارزیابی و تعامل با همکاران یا کارفرمایان ظاهر شود.
- تعریق
- تپش قلب یا تپش قلب
- دهان خشک
- احساس خفگی یا مشکل در نفس کشیدن
- حملات پانیک کامل
- ناتوانی در انجام مهلت های کاری
- مشکل ماندن در یک شغل
- دوره های طولانی بیکاری
- پرهیز از بر عهده گرفتن مسئولیت کاری اضافی
- نشخوار کردن در موقعیت های کاری منفی یا چالش ها در محل کار
- جدایی از محل کار
- کم کاری (ساعت های کمتر کار یا در مشاغلی که به مهارت های کمی نیاز دارند)
چه چیزی باعث ترس از کار می شود؟
فوبیای خاص زمانی به دست می آیند که یک رویداد منفی یا آسیب زا مستقیم یا غیرمستقیم شامل یک محرک خاص مانند یک محیط کار سمی باشد. افراد مبتلا به ارگوفوبیا احتمالاً یک رویداد منفی یا ترسناک را در محل کار تجربه کرده اند. آنها ممکن است علناً توسط یک رئیس یا همکار سرزنش یا توهین شده باشند. یا اشتباهی در محل کار مرتکب شده باشند که از نظر عاطفی مهم بوده است. در بعضی موارد ممکن است اتفاقی در محل کار رخ داده باشد که باعث ترس شده باشد، مانند تجاوز. در بعضی مواقع فرد شاهد یک رفتار نامتعارف در قبال همکارانش می شود و آن در ذهنش ترس و وحشت ایجاد می کند.
به طور مشابه، یک فرد می تواند از طریق شنیدن یا دیدن رویدادهای آسیب زا در محل کار (مانند قلدری در محل کار یا خشونت در محل کار) ترسی از کار ایجاد کند. وقتی کسی از محرک، در این مورد کار اجتناب می کند، احساس ترس و اضطراب او کاهش می یابد. ارتباطی بین اجتناب از کار و احساس امنیت شکل می گیرد. هر چه بیشتر از کار اجتناب شود، ارتباط بین احساس امنیت و اجتناب از کار کردن عمیقتر میشود. علت اصلی اضطراب در کار به شخص بستگی دارد. برای برخی افراد، ساعات کاری زیاد، استرس زیاد، عدم حمایت مدیران و همکاران و عوامل مرتبط میتواند منجر به ایجاد اضطراب در کار شود.
درمان ترس از کار کردن
درمان از طریق مواجهه
در جلسه مشاوره ترس از کارکردن، مواجهه درمانی به عنوان روشی انتخابی برای فوبیای خاص در نظر گرفته می شود. این را می توان در داخل بدن (در واقعیت)، از طریق سناریوهای خیالی، انجام داد. طول معمول درمان یک تا 12 جلسه است. افراد مبتلا به ارگوفوبیا با رتبه بندی موقعیت های مربوط به کار بر اساس میزان ترسی که برمی انگیزند، شروع می کنند. همچنین به آنها تکنیکهای آرامسازی، مانند آرامسازی پیشرونده عضلانی، آموزش داده میشود. سپس فرد در معرض موقعیتهایی قرار میگیرد (چه در واقعیت، چه در سناریوهای تخیلی یا شبیهسازیشده) که در حین استفاده از تکنیکهای آرامشبخشی، مقادیر بیشتری از اضطراب را برانگیزد. هدف تغییر ارتباط بین محرک و پاسخ ترس است.
درمان حساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکات چشم (EMDR)
مطالعات بر روی فوبیای خاص نشان می دهد که EMDR می تواند در تعداد محدودی از جلسات، پیشرفت های قابل توجهی ایجاد کند. موقعیتهای فوبیا را بهعنوان آسیبهای پردازشنشده با استفاده از فرآیند کار بر روی خاطرات این موقعیتها تا زمانی که دیگر بهعنوان پرخطر یا ناراحتکننده تجربه نشوند، در نظر میگیرد.
درمان شناختی رفتاری (CBT)
CBT به دنبال کمک به افراد برای یادگیری مدیریت افکار منفی در مورد کار است که زمینه ساز ترس و متعاقب آن رفتارهای اجتنابی است. مشتریان با کمترین سناریوی اضطرابانگیز شروع میکنند و تا بیشترین موقعیت اضطرابانگیز کار میکنند، تا زمانی که افکار در مورد کار اجازه رفتارهای سازگارانهتر و متعاقباً تداعیهای مثبت بیشتری با کار را بدهد، ادامه میدهند. اغلب با مواجهه درمانی و آموزش روانی همراه است.
رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)
DBT نوعی CBT است که مهارت های خاصی را برای مدیریت بهتر پاسخ های هیجانی شدید آموزش می دهد. در رابطه با درمان ارگوفوبیا، مهارتهایی که در DBT آموزش داده میشود میتواند شامل ذهن آگاهی، تنظیم هیجانی و تحمل پریشانی باشد، به خصوص که به اضطراب اجتماعی یا عملکرد مربوط میشود.
این مطلب را حتما بخوانید: انواع مشاوره روانشناسی
کلام آخر
یکی از موانع درمان ارگوفوبیا اهمیت دادن به کار و موفقیت در فرهنگ های غربی است. اختلال ترس از کارکردن با تنبلی فرق می کند. مطمئنا شما فواید مراجعه به روانشناس را می دانید. مشاور ترکیبی از درمانها، را بکار می برد و به فرد کمک کند تا بر این فوبیای خاص غلبه کند و شروع به لذت بردن از یک زندگی حرفهای غنی و کامل کند. اگر شما دچار ترس از کارکردن شدید برای گرفتن مشاوره می توانید با شماره 09355923099 در واتس آپ یا تلگرام هماهنگ کنید.
برای باخبر شدن از آخرین مقالات، عدد 1 را از طریق کلید زیر به واتس آپ فکر تو بساز ارسال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید