روانشناس ایرانی در استرالیا
دل کندن از وطن، و مهاجرت به کشور جدید مشکلات روحی روانی زیادی دارد. این مشکلات را بارها و بارها در جلسات مشاوره از افراد مهاجر شنیدم. در این بین مهاجرانی که وارد کشور استرالیا میشوند، مشکلات خاص خودشان را دارند. بیماریها افسردگی، اضطراب و اضطراب اجتماعی از موارد شایع بین مهاجران پارسی زبان مقیم استرالیا میباشند. مطمئنا در این شرایط روحی روانی کمک یک روانشناس ایرانی در استرالیا بینهایت برای آنها سودمند و مفید است.
گزارشات رسمی سلامت روان در استرالیا
طبق آمارهای رسمی دولت استرالیا، هرسال از هر پنج نفر، یک نفر از استرالیایی های بین 16 تا 85 سال، حداقل یک مشکل روانی را تجربه میکنند. رایجترین بیماریهای ذهنی، افسردگی، اضطراب و اعتیاد به مواد مخدر هستند. این سه نوع اختلال میتوانند به تنهایی در فرد بیمار باشند یا ممکن است، بصورت ترکیبی از آنها در فرد مبتلا دیده شوند. مثلا فرد مبتلا به اختلال اضطراب وقتی پیگیر درمانش نمیشود، به مرور رشد میکند و فرد دچار افسردگی میشود.
در برخی موارد فرد مبتلا به افسردگی ممکن است برای خود درمانی به مصرف الکل یا مواد مخدر هم رو بیاورد. تقریباً نیمی (45٪) استرالیاییها در طول زندگی یک بار سلامت روانشان به خطر افتاده است. بنابراین این خطر مهاجران فارسی زبان مقیم استرالیا را هم شامل میشود. خوب این آمار نشان می دهد که دستیابی به روانشناس ایرانی در استرالیا چه بصورت حضوری یا بصورت آنلاین و ارتباط از راه دور، بسیار برای مهاجران فارسی زبان ضرورت دارد. من حدود 456 ساعت جلسه مشاوره با ایرانیان مقیم استرالیا داشتم و بر اساس تجربه ام مشکلات این افراد را در زیر بیان میکنم.
فشارهای اضطرابی هنگام ورود به استرالیا
طی مکالمات فراوانی که پارسی زبانان ساکن در سیدنی و ملبورن داشتم. آنها در بدو ورود به این کشور مواجه با مشکلاتی شدند، که تاب و تحمل آنها در آن زمان بسیار سخت بود. اکثر آنها اعلام کردند حتی تا 2 سال بعد از ورود به خاک این کشور، پیدا کردن خانه مناسب برای آنها بسیار سخت بود. این فشار استرسی همراه با نگرانی هایی که طی یک سال قبل داشتند بسیار انباشته میشود. خوب مطمئنا فرد مهاجر طی 1 الی 2 سال قبل در فشارهای زیاد ذهنی و فکری بوده است، مدام ذهنش درگیر سوالهای متعددی بود مانند:
آیا نمره زبانم خوب می شود؟
آیا این همه در این مسیر وقت و انرژی صرف کردم ویزام تائید می شود؟
اگر ویزام نیاد چی میشه؟
این همه هزینه کردم هدر میره؟
اگر در این مسیر شکست بخورم چی میشه؟
الان که از شغلم استعفا دادم آیا آنجا شغل مناسب را پیدا می کنم؟
مهاجران به علت مشکلات زیاد، به فشارهای اضطرابی ذهنشان اهمیت نمیدهند. در نتیجه به مرور فشارهای روحی روانی افزایش مییابند و روی هم انباشته میشوند. وقتی فرد ویزا را میگیرد به مدت فقط 1 روز خوشحال میشود و روزهای باقیمانده مدام درگیر آماده شدن برای سفر به استرالیا است. درنتیجه او همیشه در فشار استرس و اضطراب است. این افراد در بدو ورود به خاک استرالیا با مسایل و چالشهای فراوانی مواجه میشود، در نتیجه ممکن است او دچار حملههای پانیک، اختلال اضطراب و افسردگی شود.
تجربیات جلسات مشاورهام نشان میدهند، خوشبختانه افرادی که در همان ابتدای این مشکلات به من مراجعه کردند و مهارتهای کنترل اضطراب و استرس را آموزش دیدند، بسیار سریع توانستند با شرایط جدید وفق پیدا کنند. اما افرادی که خیلی دیر به روانشناس ایرانی در استرالیا مراجعه می کنند، متاسفانه اختلال اضطرابی تشدید میشود و آنها را دچار افسردگی هم میکند.
موانع زبانی و ارتباطی
خوب استرالیا از کشورهای انگلیسی زبان میباشد و نسبت به کشورهای دیگر مثل آلمان، فرانسه، نروژ، سوئد و فنلاند این مزیت را دارد که مهاجران از قبل کمی پیشینه زبان انگلیسی دارند. اما همین تفکر که آنها انگلیسی زبان هستند و من به آن کشور رفتم میتوانم راحت در محیط با مردم آنجا ارتباط برقرار کنم کار را مشکل میکند. لهجه استرالیایی ها بسیار متفاوت است و اکثر افرادی که با آنها من جلسه مشاوره داشتم، از لهجه آنها بسیار شکایت می کردند. خوب این مشکل باعث می شود که ارتباط با اطرافیان مثل همکاران، کارفرما مشکل شود. به مرور بعضی از افرادی که پیشینه اضطراب اجتماعی یا ترس از شکست و ترس از قضاوت یا اضطراب و استرس دارند، با مشکل زبان این حالت در آنها تشدید می شود.
این اختلال به مرور ممکن است افزایش یابد و فرد را از زندگی روزمره باز دارد. تسلط روی زبان انگلیسی به مرور زمان ایجاد می شود اما اضطراب به مرور زمان تشدید می شود. به عنوان نمونه من با فردی از سیدنی جلسه مشاوره روانشناسی داشتم. ایشان بخاطر همین مشکل سطح اضطرابش بسیار بالا رفته بود. به همین خاطر در جستجوی روانشناس ایرانی در سیدنی بود، که من را پیدا کرد. ایشان آنچنان دچار اضطراب شدید شده بود، که قصد داشت به ایران برگردد. در جلسات مشاوره با آموزش مناسب، سطح اضطرابش کاهش یافت و در نتیجه ایشان به زندگی عادی برگشت. تحقیقات رسمی استرالیا نشان می دهد مهاجرانی که دارای زبان مادری غیر انگلیسی هستند، احتمال اینکه افسردگی را تجربه کنند بالاتر دیگر افراد است.
مشکلات شغلی
یکی از موارد بسیار مهمی که بیشتر مهاجران پارسی زبان استرالیا را درگیر می کند مسائل مرتبط با شغل و کسب درآمد می باشد. جستجوی شغل مورد نظر می باشد. در این زمینه من بیشترین جلسات مشاوره را داشتم. بر اساس دانشی که از جلسات مشاوره با مهاجران ایرانی در استرالیا بدست آوردم، مشکالات شغلی آنها را به شکل زیر دسته بندی کردم.
مشکلات جستجوی شغل
اضطراب و استرس محیط کار
نگرانی و ترس از دست دادن شغل
نگرانی های بعد از بیکاری و لغو قرار داد
ممکن است، همه این موارد برای فرد تازه وارد یا حتی فردی که 20 سال هم در استرالیا زندگی میکند، رخ دهد. اکثر مهاجرین پشتوانه مالی از داخل ایران ندارند و در آن کشور هنوز آنچنان دوست و حامی ندارند. این مسائل و مشکلات می تواند آنها را زود مضطرب کند. در برخی موارد مهاجرین در محیط کار ترس از قضاوت شدید دارند و این موضوع بسیار آنها را آزار می دهد. در برخی موارد دیگر، افرادی که کارهای بسیار سخت و پیچیده دارند، از نبود تناسب بین مقدار حقوق دریافتی با فشارهای روانی آن شغل بسیار شکایت میکنند. دقیقا همین مشکل و باور ریشه بسیاری از اضطرابهایشان میشود و زندگی روزانه آنها را مختل میکند.
اخیرا من با فردی در ملبورن جلسه مشاوره داشتم. ایشان طراح ساختمان بودند. مسئولیت سنگینی بابت این کار داشتند. استرس و اضطراب تمام وجودشان را مختل کرده بود. علائمی نزدیک به افسردگی پیدا کردند. ایشان قبل از اینکه دوره مشاوره را با من شروع کند به یک مشاور انگلیسی زبان مراجعه کرد اما نتیجه نگرفت. به نظر ایشان روانشناس ایرانی در استرالیا بهتر از یک روانشناس انگلیسی زبان می تواند، احساسات فارسی زبان را درک کند. بنابراین ما با هم جلسات مشاوره را شروع کردیم. او الان کاملا خوب شدند و سطح اضطرابش بسیار پایین آمد.
عدم توانایی سازگاری و نداشتن حس تعلق
پشت سر گذاشتن همه چیز در کشور محل تولد (ایران، افغانستان، تاجیکستان) و شروع زندگی دیگر در کشور استرالیا با قوانین مختلف، سیستم های آموزشی و بهداشتی متفاوت، زبانهای مختلف و انتظارات فرهنگی متفاوت، مستلزم یک دوره سازگاری است. بعضی از مهاجرین این توانایی و مهارت را دارند. اما بعضی از افراد این توانایی را ندارند و حتی برخی از مهاجرین با این تفاوت ها میجنگند. در نتیجه در گردابی از تعارضات و مشکلات ذهنی قرار می گیرند. مطمئنا افرادی که بصورت غیر قانونی از طریق پناهندگی وارد خاک این کشور شدند، شرایطی دشوارتری برای سازگاری دارند. این افراد خاطرات بدی دارند که بصورت تروما در ذهنشان باقی می ماند.
نپذیرفتن این تفاوتها مسایل روحی روانی این افراد را افزایش میدهد. در برخی موارد افراد دچار افسردگی میشوند. این افراد به کشور استرالیا، نسبت به دیگر مهاجرین، احساس تعلق کمتری دارند. درنتیجه آنها تلاش نمیکنند با جامعه جدید آمیخته شوند و در جریان زندگی قرار گیرند. مطمئنا در این موقع یک روانشناس ایرانی در استرالیا میتواند بسیار کمک کند، تا باور ها و احساساتش نسبت به این کشور تغییر کند و آهسته آهسته جامعه جدید را بپذیرد. به صدای یکی از افراد مهاجر گوش دهید.
ارتباطات اجتماعی و تنهایی
یکی از مشکلات مهاجران در استرالیا احساس تنهایی است. برخی از مشاوره گیرنده های من که این مشکلات را در کشور استرالیا دارند خودشان از قبل زمینه های اضطراب اجتماعی، احساس خجالت و کمرویی را داشتند. آنها این مشکلات را درمان نکردند و با همین مشکلات به کشور جدید مثل استرالیا مهاجرت می کنند.
در برخی دیگر از مشاوره گیرندههایم که در شهرهای مختلف سیدنی، ملبورن و بریزبین هستند، از قبل در کشور ایران این مشکلات را نداشتند، اما چون مهارتهای لازم برای ارتباط با محیط جدید نداشتند، دچار اضطراب اجتماعی، احساس تنهایی می شوند. این مشکلات میتواند در محل کار یا مدرسه و دانشگاه بوجود آید.
این اختلال اگر در محیط آموزش رخ دهد میتواند بر وضعیت تحصیلات فرد بسیار تاثیر منفی گذارد. اضطرابهای فراوان در موقعیتهای سخت، به مرور در ذهن فرد اختلال ایجاد میکند و کشور جدید برایش بی ارزش میشود. خوب این افراد در جلسات مشاوره مهارتهای مختلفی برای کنترل اضطراب و استرس و افسردگی یاد میگیرند.
مشکل بلاتکلیفی و سردرگرمی
اخیرا با خانمی از ملبورن جلسه مشاوره داشتم. ایشان بر اساس تشویق های پدر و مادرش به تحصیل رشته حقوق پرداخت. بعد از فارغ التحصیلی شروع به کار کرد. بعد از مدتی متوجه شد به این شغل اصلا علاقه ندارد. تصمیم به ورد به رشته پزشکی گرفت. اما این فکر که دوباره 6 سال باید درس بخواند بسیار او را مضطرب کرد. دچار افسردگی شده بود. مادر ایشان از طریق جستجوی روانشناس ایرانی در ملبورن من را پیدا کرد و با من تماس گرفت. با این خانم جلسه های مشاوره متعددی گذاشتیم تا او بهبود پیدا کرد. مهاجران از اینکه رشته ای را در ایران تحصیل کردند و دوباره باید در استرالیا آن رشته را تحصیل کنند بسیار برای آنها سخت و دشوار است. جلسات مشاوره روانشناسی برای این افراد بسیار مفید و سودمند است، چونکه در این جلسات تکنیکهای کاهش اضطراب برای مهاجران ایرانی آموزش داده می شود
کلام آخر
من به عنوان روانشناس ایرانی در استرالیا در جلسات مشاوره روانشنانی با افراد زیادی از سیدنی، ملبورن، بریزبین، آدلاید، گولد کوئست، نیوکاسل صحبت کردم که دچار اضطراب، استرس، ترس، اضطراب اجتماعی، افسردگی و مشکلات خانوادگی بودند که اکثر این افراد مشکلاتشان حل شد و حالشان بهبود پیدا کرد. نکته مهمی که شما باید در نظر بگیرید این است که نباید درمان مشکلات روحی روانی را به تاخیر بیاندازید، چون تشدید می شوند. در این حالت درمان سخت تر و درازمدت می شود. برای هماهنگ کردن جلسه مشاوره با روانشناس ایرانی به شماره 093559263099 در واتس آپ پیام بدهید. منتظر پیام شما هستم.
برای باخبر شدن از آخرین مقالات، عدد 1 را از طریق کلید زیر به واتس آپ فکر تو بساز ارسال کنید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
آقای دوکتور خوب هستید
من از سیدنی استرالیا استم، من از مهاجران افغانستانی استم
من یک مشکل دارم
هر خبر بد می شنوم، یا فیلم بدی نگاه می کنم، افکار منفی به سرم میاد
با خود می گویم شاید من هم دچار این مشکل شوم
هر موضوع منفی می بینیم یا می شنوم یک ذهنم درگیر می شود
چطور می توانم از این افکار خلاص شوم
درود عزیزم
نخست اینکه دیدن فیلم های منفی را کنار بگذارید. اگر مدام افکار منفی دارید باید با هم جلسات مشاوره داشته باشیم تا این مشکل بهبود یابد.
موفق باشید