مشاوره برای بی خوابی
بی خوابی یک بیماری شایع است، که شامل مشکل در به خواب رفتن، ماندن در خواب یا داشتن خواب با کیفیت است. درمان موثر می تواند به شما کمک کند خواب مورد نیاز خود را احیا کنید. بعضی مواقع شما دنبال قرص خواب آور می روید. بصورت کوتاه مدت مشکل بی خوابی حل می شود. اما بعد از مدتی دوباره بیخوابی به شما بر می گردد. این نشان می دهد، شما از طریق دارو نتوانستید بی خوابی خودتان را درمان کنید. در جلسات مشاوره برای بی خوابی با دقت تمام اعمال شما در طی 1 الی 3 هفته دقیق بررسی می گردد. بر اساس آن اطلاعات، تغییراتی در سبک زندگی شما پیشنهاد می شود تا این مشکل برطرف گردد.
علل بی خوابی چیست؟
همیشه دقیق مشخص نیست که چه چیزی باعث بی خوابی می شود، اما اغلب با موارد زیر همراه است:
- استرس و اضطراب ناشی از شغل و محل کار
- استرس و اضطراب ناشی از مدرسه و دانشگاه
- محیط خواب نامناسب
- نداشتن سلامت روان و افسردگی
- شرایط سلامت جسمانی نامناسب
- عوارض مصرف بعضی از داروها
- مشکلات مالی یا شکست مالی و اقتصادی خانواده
- طلاق و ناراحتی های بعد از آن
- شیفت کاری چرخشی و شب کاری
- مصرف سیگار و الکل
- مصرف قهوه و کافئین
- دردهای طولانی مدت بدن
- روابط نامطلوب زن و شوهر
انواع بی خوابی
بر اساس مدت زمان:
- بی خوابی گذرا – کمتر از یک ماه
- بی خوابی کوتاه مدت – بین یک تا شش ماه
- بی خوابی مزمن – بیش از شش ماه
بی خوابی همراه با یک بیماری:
بی خوابی اولیه
در این حالت این اختلال بدون هیچ بیماری دیگری وجود دارد. بیشتر مطالعات در درمان این مورد با افرادی که بی خوابی بدون هیچ بیماری دارند، انجام شده است.
بی خوابی همراه
زمانی که بی خوابی همراه با یک بیماری پزشکی یا روانپزشکی دیگر وجود دارد. نیازی نیست که بی خوابی همراه با اختلال همراه ایجاد شود یا با آن تغییر کند. بیشتر موارد بی خوابی متعلق به این دسته است. گاهی اوقات، داشتن بی خوابی می تواند وضعیت پزشکی یا روانپزشکی را بدتر کرده و درمان آن را مختل کند. به عنوان مثال، افراد مبتلا به افسردگی و بی خواب دیرتر از افراد افسرده با خواب منظم به درمان افسردگی پاسخ می دهند. در جلسات مشاوره درمان افسردگی ابتدا اولویت را به سمت درمان بی خوابی ناشی از افسردگی می بریم. وقتی که با جلسات مشاوره برای بی خوابی این مشکل حل می شود، افسردگی راحت تر و سریعتر درمان می گردد.
بی خوابی و سایر اختلالات
بسیاری از شرایط پزشکی می توانند، خواب را مختل کنند. اینها شامل بیماری قلبی، آسم، بیماری انسدادی مزمن ریه و آرتریت است. شرایط سلامت روان نیز می تواند خواب را مختل کند. به عنوان مثال می توان به اضطراب، افسردگی، اختلال دوقطبی و اختلال استرس پس از سانحه اشاره کرد. کم خوابی مداوم خطر ابتلا به بیماری هایی مانند اضطراب، افسردگی، فشار خون بالا، بیماری قلبی، دیابت و درد طولانی مدت را افزایش می دهد. برخی از داروها، با مصرف بدون نسخه نیز می تواند باعث بی خوابی شود.
چگونه خوابمان ببرد
در جلسات مشاوره من همیشه با این سوال مواجه شدم، “چه کنیم تا خوابمان ببرد”. اما فراموش می کنند چه کارهایی نباید انجام دهند تا خوابشان ببرد. چون با ذهنیت و تفکرات خودتان به کارها و عملکردتان توجه می کنید، هیچ ایراد و مشکلی در خودتان نمی یابید. درنتیجه هرچه در اینترنت و کتابها مطالعه می کنید، باز نمی توانید مشکل بی خوابی را حل کنید. مشاور چون با افراد بسیار زیادی در این زمینه صحبت کرده است، دقیقا می تواند به شما در به خواب رفتن سریع راهنمایی دهد.
درمان بی خوابی
درمان شناختی رفتاری برای بی خوابی (CBT-I) تکنیکی برای درمان بی خوابی بدون (یا در کنار) داروها است. بی خوابی یک مشکل رایج در بین عموم مردم است. هدف CBT-I بهبود عادات و رفتارهای خواب با شناسایی و تغییر افکار و رفتارهایی است که بر توانایی فرد برای خواب یا خواب خوب تأثیر می گذارد. در جلسات مشاوره برای بی خوابی، اولین قدم در درمان بی خوابی با CBT-I شناسایی علل زمینه ای بی خوابی است.
مشاور، الگوهای خواب افراد مبتلا به بی خوابی را، ارزیابی می کند و همه عوامل احتمالی را که ممکن است بر توانایی خواب شخص تأثیر بگذارد، در نظر می گیرد. حتی شاید از شما درخواست کند در یک دفترچه تمام اعمال و رفتارت را ذخیره کنید. بعد از بررسی، الگوهای افکار یا رفتارها، عوامل استرس زا و غیره که موجب بی خوابی فرد می شود را شناسایی می کند.
در جلسه مشاوره برای درمان بی خوابی چه چیزی یاد می گیرید؟
مشاور به شما کمک می کند تا دریابید که کدام افکار و رفتارها باعث مشکلات خواب یا بدتر شدن آنها می شوند. شما یاد می گیرید که چگونه این افکار و رفتارها را با عادت هایی جایگزین کنید که کیفیت خوابتان بهبود یابد. برخلاف قرصهای خواب، مشاور به شما کمک میکند تا بر علل مشکلات خواب خود غلبه کنید.
خیلی مواقع مشاور با بکار بردن جملات ضد استرس در جلسه مشاوره، بخش بزرگی از بی خوابی شما را حل می کند و شما آرام می شوید. همه این موارد طبق تشخیص مشاور در جلسه رخ می دهد.
آرام سازی ذهن مضطرب
بخش شناختی جلسه مشاوره به شما می آموزد که به دنبال باورهایی باشید که بر توانایی خواب شما تأثیر می گذارد و آنها را تغییر دهید. این نوع درمان می تواند به شما کمک کند افکار و نگرانی های منفی را که شما را بیدار نگه می دارند کنترل یا از شر آن خلاص شوید. بخش رفتاری جلسه مشاوره به شما کمک می کند تا عادات خواب خوب را ایجاد کنید و از رفتارهایی که شما را از خواب خوب باز می دارد اجتناب کنید. نوع درمان، طول درمان و تعداد جلسات می تواند برای هر شخص متفاوت باشد. ممکن است به چند جلسه یا به تعداد هشت جلسه یا بیشتر نیاز داشته باشید. این به پیشرفت شما بستگی دارد. اکثر افراد به 6 تا 8 جلسه نیاز دارند.
مقایسه داروی خواب آور و جلسه مشاوره بهبود خواب
معمولاً افراد قبل از جلسه مشاوره برای بی خوابی، قرصهای خوابآور موجود در بازار بدون نسخه را امتحان میکنند. برخی از داروهای خواب با نسخه می توانند برای یک دوره درمان کوتاه مدت موثر باشند. به عنوان مثال، آنها می توانند فوراً در مواقعی که شما بسیار استرس دارید یا عزادار هستید، تسکین دهنده باشند. برخی از داروهای خواب جدیدتر برای استفاده طولانی تر تایید شده اند. اما به طور کلی قرص های خواب برای بسیاری از افراد بهترین درمان طولانی مدت برای بی خوابی نیستند.
بعید است که تمام علائم بی خوابی شما تنها با داروها برطرف شود. همچنین، برخی از داروها با خطر عوارض جانبی جدی، از جمله وابستگی، علائم ترک، فراموشی و افکار خودکشی همراه هستند. معمولاً، این داروها می توانند زمانی که نیاز به هوشیاری دارید، مثلاً در محل کار یا هنگام رانندگی، شما را خسته و کسل کنند. اگر مشکلات خواب طولانی مدت دارید یا نگران وابستگی به داروهای خواب آور هستید، مشاوره برای بی خوابی مطمئنا انتخاب درمانی خوبی می باشد. این روش به هیچ عنوان دارای عوارض جانبی آزاردهنده داروهای خواب آور نیست.
کلام آخر
بی خوابی دلایل مختلفی دارد. در مشاوره برای بی خوابی بصورت اصولی از ریشه این مشکل درمان می گردد. نیاز شما به مصرف دارو از بین می رود و احساس شادی و لذت در شما بالا می رود. اگر شما دچار بی خوابی هستید و این مشکل باعث خستگی و بی حالی شما شده است، برای گرفتن مشاوره می توانید با شماره 09355923099 در واتس آپ یا تلگرام هماهنگ کنید.
برای باخبر شدن از آخرین مقالات، عدد 1 را از طریق کلید زیر به واتس آپ فکر تو بساز ارسال کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دوره های آموزشی مرتبط
پاکسازی ذهن با خود هیپنوتیزم
فرکانس آرامش ذهن صوتی | 396 هرتز
هیپنوتیزم برای ترک سیگار
سابلیمینال خواب اور عمیق
عبارت تاکیدی پولسازی | قسمت (2)
10 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام. من 2 بار در هفته شیفت شب دارم، قبلا خواب من با اینکه شیفت های شبانه داشتم مشکلی نداشت. اما چند ماهه خیلی خیلی بد خواب شده ام. هر دکتری هم رفتم می گن شما سالمید. بی خوابی کلافه ام کرده. میشه منو راهنمایی کنید
درود عزیزم
باید مشکل شما دقیق بررسی شود. من باید با شما صحبت کنم تا اتفاقاتی که برای شما افتاده را بررسی کنم. حتما برای گرفتن نوبت مشاوره به شماره من در واتس اپ پیام بدید
سلام آقای محمدی من از شما جلسه مشاوره خصوصی می خواهم
ببینم میشه راجع به این بیخوابی های من صحبتی کنیم
من از خیلی قدیم دچار بی خوابی شدم
شاید آغازش از ۱۸ سال پیش بوده
ولی فراز و نشیب داشته
الان ۴ ماهه که یک کم زیاده شده
سعی میکنم افکارم رو کنترل کنم
اما شب ها نمیشه
و خوابم رو مختل میکنه
من وکیل دادگستری هستم، شغل بدیه
من مشکل اصلیم همین علاقه به نشخوار ذهنی است که شبها به خوابم صدمه میزنه
مدام به خشم و اتفاقات گذشتههای بی دلیل فکر می کنم
از صحبتهایتان در یوتیوب متوجه شدم در این کار مهارت دارید
من این نشخوار شبها سراغ میاد
نشخوار ذهنی در روز انچنان ندارم و تمرکز کامل دارم
اما بیخوابی شب باعث کلافه شدنم درروز و محتاط شدن در کنترل خودم شدم
بیخوابی باعث سردرد در روز می شود
و مجبورم روز رو برگردم خونه
نه برای خواب بلکه آرامش
نمی دانم این مشکل را چطور حل کنم
شما چطور جلسه مشاوره دارد؟
درود وقت بخیر
خوب بی خوابی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اما کم و زیاد ادامه پیدا کند. وقتی به یک شرایط خاص می رسید این بی خوابی تشدید می شود. شما باید مهارت های مدیریت اضطراب و استرس را آموزش ببینید. دقیقا من همین الان با یک خانم وکیل در حال انجام این موارد هستیم. ایشان هم به این مشکلات مثل رفتارهای تکانشی، نشخوار ذهنی، ترس از قضاوت شدن دچار بود. که با جلسات مشاوره روانشناسی بصورت منظم ایرادات کاملا برطرف شد.
جلسه من بصورت تلفنی هست. برای هماهنگی جلسه در واتس آپ به من پیام دهید
موفق باشید
سلام برادر
خشی، سلامتی
من کریم هستم، افغانی هستم، البته الان عربستان هستم
شغلم مدیر هتل است
10 سال در عربستان در شهر ابها زندگی می کنم
8 سال هم در ایران زندگی می کردم
زن و بچه هام در افغانستان هستند
چند وقته خیلی خیلی بد خواب شدم
همش با خودم حرف می زنم، شب می خواهم بخوابم نشخوار ذهنی می کنم
خودم را سرزنش می کنم
بعضی از فامیل هایم را نفرین می کنم
خیلی استرس و اضطرابم زیاد شده
همش فکر می کنم من چرا اینقدر غمگین شدم
نگرانم
که خوب می شوم یا همینطور تا آخر عمر غمگین می شوم
آقای دکتور به من کمک کنید
آیا من صحت یاب می شوم؟
درود آقا کریم عزیز
خوب متن پیام شما نشان می دهد یک ریشه اضطرابی شدیدی دارید. باید آن برطرف شود. نشخوار ذهنی یکی از مشکلاتی است که باعث بدخوابی یا بی خوابی می شود. مطمئنا در جلسه مشاوره می توانیم به شما کمک کنیم تا این مهارت را بدست آورید.
موفق باشید
سلام ببخشید من نزدیک سه هفته میشه که شبا دیر میخوابم
قبلا اینطوری نبودم و ساعت ۱۰ خوابم میبر اما الان تا ساعت ۱و۲ شب بیدارم و خوابم نمیبره
حتی اگه یک ساعت قبلش خیلی خوابم بیاد دو دقیقه از اون اوج خواب بگذره دیگه خوابم نمیبره نمیدونم چیکار کنم مدرسه هم دارم صبح ها نمیتونم بیدار شم
لطفا یه راهنمایی کنید الانم هر روز امتحان دارم با کلی سر درد
درود دوست عزیزم
مشکل بی خوابی با یک راهنمایی حل نمی شود، من باید با شما جلسه داشته باشم تا دقیق متوجه مشکل شما شوم
در واتس آپ فکرتو بساز به من پیام دهید
موفق باشید
سلام ببخشید من چند شبه کلا خوابم نمیبره
نزدیک ۳ هفته میشه که درست و حسابی نخوابیدم خیلی برام سخته هر روز امتحان دارم اصلا نمیدونم چمه قبلا ساعت ۱۰ میخوابیدم اما الان هر کاری میکنم خوابم نمیبره و تا ساعت ۲و ۳ بیدارم صبح ها با سردرد میگذره و شب ها هم با بیخوابی لطفا یه راهنمایی کنید یعنی از زندگی بدم میاد
درود
وقت بخیر
توجه کنید دوست عزیزم، وقتی شما از حالتان باخبر نیستید مطمئنا من با این اطلاعات کم نمی توانم نظری دهم، مگر اینکه با هم جلسه مشاوره داشته باشیم تا با هم صحبت کنیم و ریشه یابی کنیم و خوابتان بهبود یابد