بنیانگذار خودکار بیک در ایران علیاکبر رفوگران

علیاکبر رفوگران
- تولد: 1309
- محل تولد: تهران
- محل سکونت: کرج
- وضعیت تاهل: متاهل
- شغل پدر: حجره لوازم تحریر
- تحصیلات: زبان انگلیسی
- شروع فعالیت: 1320
- شغل: کارآفرین - راه اندازی کارخانه خودکار بیک
- جوایز: نشان و تندیس امین الضرب
خواندن داستان زندگی یک فرد موفق به تو این فرصت را می دهد، در ذهنت هیجانات، ترس ها، موفقیت ها، شکست ها، فراز و فرود های زندگی اش را تصور کنید. خودتان را در نقش آن شخص ببینید. با گذشته اش و خاطراتش، شاد و گاهی اوقات غمگین شوید. از تجربیاتش برای برداشتن موانع جلوی پایش، یاد بگیرید. انگار شما خاطراتش را دوباره زندگی می کنید. به نظر من داستان زندگی هر فرد، دانشگاه پرباری است که نباید از آن بگذرید. پیشنهاد می کنم زندگی نامه بنیانگذار خودکار بیک، یکی از موفق ترین افراد ایران را بخوانید.
همه ما با خودکار بیک و مداد سوسمار نشان خاطره داریم. بعضی موقع آنقدر به این خودکار و مداد علاقه داشتیم، حتی اسم خودمان را با برچسب روی آن می نوشتیم، تا گم نشود. آیا تا حالا می دانستی، چه کسی اولین بار تولیدش کرد. خودکار بیک مداد سوسماری توسط علی اکبر رفوگران به ایران آورد شد. او از همان سال های نوجوانی در دهه ۱۳۲۰ از طریق حجره پدرش وارد کسب و کار شد. به سرعت در بازار نوشت افزار رشد کرد و بخش بزرگی از نیازهای مردم ایران را پوشش داد. او برای اولین بار در سال 1343 مردم ایران را با محصولی جدید به نام “خودکار” آشنا کرد. این اسم را خودش روی آن محصول گذاشت.

دوران کودکی علی اکبر رفوگران
اصلیت رفوگران اصفهانی بودند. پدربزرگ ایشان خیلی قبل تر از اصفهان به تهران مهاجرت کرد. در بازار تهران حجره اش را راه اندازی کرد. برای همین علی اکبر رفوگران از دو نسل قبل خودش به واسطه پدر، پدربزرگ و عموهایش با بازار و تجارت آشنا شده بود. علی اکبر در سال 1309 بدنیا آمد. پدر علی اکبر در بازار فروشگاه لوازم التحریر داشت. علی اکبر به دلیل شرایط فقر و جنگ جهانی دوم مجبور به ترک تحصیل شد. بعد از فوت پدرش میرزا علی، حجره و کسب و کار پدرش به او به ارث می رسد. البته او از 12 سالگی در حجره پدرش شروع به کار کرده بود و تجربه زیادی اندوخته بود. اما همچنان ذهنش درگیر تحصیل بود برای همین تحصیل را بصورت شبانه ادامه داد. همچنین در زبان انگلیسی مهارت خوبی کسب کرده بود. او همیشه سعی می کرد، برای موفقیت و توسعه فردی خودش زمان و انرژی فراوانی صرف کند.
ایجاد جذابیت خلاقانه در اصلاح محصول نامرغوب
سال 1332 پدر علی اکبر حجم زیادی مداد از کشور ژاپن خریداری کرده بود. مدادها کیفیت خوبی نداشتند. جنس روی دست پدرش باد کرده بود. فکر علی اکبر مشغول شد. دنبال راه حلی می گشت، تا به پدر در فروش مداد های بی کیفیت و بدون محبوبیت کمک کند. او متوجه شد این محصول جذابیتی بین دانش آموزان ندارد و باید تغییری در این محصول ایجاد کند تا جذابیت آن بالا رود. تصمیم گرفت به یک کارگاه قالبسازی رود.
آنجا به استاد کار سفارش داد، یک کله عصا مانند با فلز درست کند. وقتی آن روی مداد قرار می گرفت، شبیه یک عصا می شد. همچنین می توانستید یک مداد دیگر به آن سر عصا هم اضافه کنید. یعنی دو مداد به دو سر آن فلز کمانی شکل وصل می شد. به همسرش هم پیشنهاد داد، با کلاف های نخ ابریشم منگوله هایی برای این عصای سر مداد درست کند.
این مطلب را حتما بخوانید: چگونه میلیاردر بشم

موفقیت در فروش
مدادهای تغییر شکل داده شده را به بازار ناصرخسرو برد. در آنجا به یک حراجی پیشنهاد داد مدادهایش را برایش بفروشد. حراجی اصلا به مدادهایش توجهی نکرد. از حراجی سوال کرد. شما در روز چقدر سود می کنید. آن شخص جواب داد 20 تومان. علی اکبر هم 20 تومان را به آن شخص داد. مدادها هم روی میز ریخته شد. ظرف 1 ساعت مدادها فروخته شد. از این موفقیت در فروش بسیار لذت برده بود. در روز های بعد همه مدادها بطور کلی فروش رفت. از این طریق سود خوبی کسب کرده بود. به این نوع روش تبلیغات رپورتاژ آگهی می گویند. در حقیقت او در ویترین آن حراجی درج رپورتاژ آگهی کرد، تا محصولاتش زیاد دیده شوند و سریع فروش رود.
این مطلب را حتما بخوانید: راهنمای خرید رپورتاژ آگهی دائمی
شروع مستقل شدن در کسب و کار
با فروش مداد های ژاپنی، علی اکبر سود بسیار زیادی کسب کرد بود. برای همین از پدرش جدا شد و در منطقه ای دیگر برای خودش مغازه ای خرید. او شروع به واردات محصولات و نوشت افزار کرد. با بررسی دقیق شرکتها متوجه شد، محصولات آلمانی هم کیفیت بالایی دارند و هم ارزان تر هستند. در این دوره از زندگی اش، موفقیت های زیادی کسب کرده بود. اما او همیشه رویای بزرگتری در سر داشت. نمایندگی اکثر شرکت های بزرگ مثل خودنویس سازی لوکسور آلمان را در اختیار داشت.

راه اندازی کارخانه خودکار بیک
علی اکبر و پدرش دوباره که با هم یکی شدند. از مدیرعامل شرکت لوکسور درخواست تولید محصولاتش در ایران کرد. اما او قبول نکرد. از شرکت فرانسوی خودکار بیک درخواست راه اندازی شرکت در ایران داد. رئیس شرکت هم چون از قبل هم با فعالیت علی اکبر آشنا بود، درخواستش را قبول کرد. کارخانه سال 1343 در2800 متر زیربنا در تهران راه اندازی شد. تعداد کارمند و کارگران مجموعا 96 نفر بود. با شروع فعالیت تولیدات از 500 هزار عدد به بیش از 100 میلیون رسید

این مطلب را حتما بخوانید: 6 ترفند روانشناسی برای حفظ انگیزه و چگونه به اهداف خود پایبند باشیم
راه اندازی شرکت مداد سوسمار و عطر بیک
بعد از آن شرکت مداد سوسمار و عطر بیک را هم بنیانگذاری کرد. برای اجرای این طرح از پدر، عمو، برادرانش درخواست کمک و سرمایه گذاری کرد. حتی وام بانکی هم دریافت کرد.

نشان و تندیس امین الضرب
در بهمن ماه سال 1395 توسط معاون اول رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، نشان و تندیس امین الضرب به بنیانگذار خودکار بیک در ایران تقدیم شد.
کلام آخر
علی اکبر رفوگران مسیر سختی برای بدست آوردن این همه موفقیت طی کرده بود. او اکنون دور از شلوغی شهر و در مکانی آرام سکونت دارد. الان مدیریت کارخانه ها توسط فرزندان و برادرزاده های می باشد.
برای باخبر شدن از آخرین مقالات، عدد 1 را از طریق کلید زیر به واتس آپ فکر تو بساز ارسال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید