چگونه با حفظ انگیزه به اهداف خود پایبند باشیم
چگونه به برنامه ریزی پایبند باشیم؟
امروز می خواهم 6 استراتژی خاص از روانشناسی را به شما یاد دهم، که به شما کمک می کند، با انگیزه بمانید و چالش برانگیزترین اهداف خود را دنبال کنید. اینها همان روشهایی هستند که من هر روز در کار مشاوره برای شکوفایی ذهن به مشاوره گیرندگان برای حفظ انگیزه، استفاده می کنم.
در طول سالها، این روشها به صدها مشتری کمک کرده است، تا انگیزه خود را برای پایبندی به اهداف جهت تغییر و دستیابی به انواع اهداف از کاهش وزن و قاطعیت برای شروع یک کسب و کار جدید افزایش دهند و با انگیزه اهداف خود پایبند باشند.
روش پیمان جنگی برای پایبندی به اهداف
در قدیم برای اینکه فرماندهان جنگی به پادشاهان وفادار بمانند، خانواده های فرماندهان را در جایی تحت نظر و نگهداری خودشان قرار می دادند. به فرماندهان جنگی هم اعلام می کردند در صورتی که به شاه وفادار نباشند، جان خانواده شان در خطر هست. با این روش فرماندهان در بدترین شرایط به پایبندی خود برای رسیدن به هدف وفادار بودند. اخیرا زندگی نامه بنیانگذار کارخانه بیک در ایران را می خواندم، که دقیقا از این روش برای رسیدن به اهدافش استفاده می کرد.
وقتی همه چیز در حالت مناسب و طبیعی هست، مطمئنا به انجام قولی که به خودتان دادید، پایبند هستید. اما مهم این هست که شما باید در شرایط سخت حفظ انگیزه کنید تا به تحقق رویاها و رسیدن به هدفتان پایبند باشید.
همه ما این جمله را شنیدیم، وقتی برای باشگاه یا آموزشگاهی مبلغی پرداخت می کنیم، سعی می کنیم تمام جلسه های آموزشی اش را بریم و یاد بگیریم، چون حیفمان می آید پولی که هزینه کردیم بسوزد.
این مطلب را حتما بخوانید: چگونه میلیاردر بشم
هدف پیاده روی
برای مثال، به دوستتان قول دادید، دو بار در هفته در صبح، چه هوا بارانی باشد، چه برفی باشد پیاده روی کنید. میتوانید به دوستتان مبلغی دهید، مثلا 100/000 تومان. در هر روز پیاده روی از او 10/000 تومان دریافت کنید. اگر یک جلسه شرکت نکردید آن 10/000 تومان می سوزد و شما حق گرفتن آن مبلغ را ندارید.
به طور خلاصه، پیمان جنگی یکی از عوامل بالا بردن انگیزه می باشد، و به شما کمک می کند تا با قفل کردن رفتارهای آینده خود، به برنامه ریزی خودتان در هنگام سخت شدن اوضاع پایبند باشید.
این مطلب را هم بخوانید: چگونه شادی درونی داشته باشیم
تکه تکه کردن هدف یکی از راه های افزایش و حفظ انگیزه
تکه تکه کردن شیوه ای روانشناسی است که در اصل برای بهبود عملکرد حافظه استفاده می شود. مطمئنا، برای شما بخاطر سپردن یک رشته طولانی از اعداد تصادفی مانند این ممکن است بسیار سخت باشد.
505323567
اما اگر به این شکل زیر باشد بهتر می توانید بخاطر بسپارید.
0167-295-505
خوشبختانه، تکه تکه کردن یا شکستن چیزها به بخش های کوچکتر، تقریبا برای حفظ انگیزه و رسیدن به هر هدفی موثر است. به عنوان مثال، فرض کنید به خودتان قول دادید یک کتاب 500 صفحه ای را در طی 2 ماه بخوانید. صفحات آن کتاب را بر 60 روز تقسیم کنید و فقط به 8 صفحه در روز توجه کنید.
این مطلب را هم بخوانید: 4 طرز فکر اشتباه برای تغییرات مثبت رفتاری
توجه کردن به 500 که یک عدد بزرگ است مطمئنا اضطراب ایجاد می کند. این حالت برای شما بازدارنده هست و جلوی شما برای شروع خواندن را می گیرد. اما اگر به عدد کوچکتر که 8 هست، توجه کنید احساس راحتی می کنید. به خودتان می گویید مطمئنا از پس 8 صفحه برمیام.
بقیه روشها در فیلم آموزشی آمده است از کلید زیر می توانید فیلم ها را ببینید.
وجه اشتراک افراد ناموفق چیست؟
وقتی به صدای افرادی غمگین گوش می دهم. متوجه می شوم، حفظ انگیزه و پایبندی به اهداف، برای انجام کارها و برنامه ریزیهایشان را از دست داده اند. لازم دیدم در اینجا نکاتی را بیان کنم. معمولا آنها کارهای زیر را انجام می دهند.
- فکر می کنند فرصت دیگه از دست رفته و زمانی برای اصلاح مسیرشان نیست. حتی افراد جوانی که 20 سالشان هم نشده است این حرف را می زنند.
- افرادی را جستجو می کنند که از خودشان بی انگیزه تر هستند و با آنها درد و دل می کنند و در نتیجه از اینکه کسی مثل خودشان پیدا کردند، احساس رضایت می کنند.
- فکر می کنند همه چیز را بلد هستند و اصلا نیاز به یادگیری نیست. تعصب زیادی روی دانسته ها و تجربه های خودشان دارند. حتی یک لحظه باورها و اعتقادهایشان را به چالش نمی کشند.
کلام آخر
اگر شما که این مقاله را می خوانید و این کارها را انجام می دهید، باید حتما از یک مشاور باتجربه برای هدایت خودت استفاده کنید. در هر جای این کره خاکی باشید می توانید با مشاوره روانشناسی از طریق واتساپ ذهنتان را به مسیر درست هدایت کنید. برای دریافت آخرین مقالات آموزشی روانشناسی به شماره 09355923099 عدد 1 را بفرستید.
برای باخبر شدن از آخرین مقالات، عدد 1 را از طریق کلید زیر به واتس آپ فکر تو بساز ارسال کنید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام استاد
من می خواستم کمکم کنید
چون در هر کاری شروع می کنم فعالیت، اما زود خسته می شم
ول می کنم
شما در این مقاله خیلی خوب راجع به روانشناسی انگیزه گفتید
خوب من که این مشکل را دارم چطور باید خوب بشم. همه هم من را بخاطر اینکه از این شاخه به این شاخه پریدن سرزنش می کنند. جون هر کسی دوست داری یه راهنمایی کنید
سلام
وقت بخیر
شما ابتدا باید علاقه اصلی خودتان را پیدا کنید. بعد مسیر رسیدن به آن و موفق شدن در آن را بررسی کنی. چالشهایش را هم در نظر بگیرید. با تحقیق کامل وارد یک رشته شوید. احتمالا ملاک شما پول هست و می خواهید زود به پول برسید به علاقه خودتان توجه نمی کنید و زود از شغلی خسته می شوید
اما بهتر است جلسه مشاوره روانشناسی با هم داشته باشیم تا بهتر بتوانم شما را راهنمایی کنم
موفق باشید