چگونه بازاریابی تلفنی انجام دهیم تا موفق شویم
شما می توانید در زمینه بازاریابی تلفنی مقالات زیادی در اینترنت پیدا کنید. همه آنها می توانند مفید باشند. من قبل از اجرای عملی فروش تلفنی، همه آنها را مطالعه کردم. همیشه از خودم می پرسیدم، چگونه بازاریابی و فروش تلفنی انجام دهیم تا موفق شویم. در موقع اجرا متوجه نکاتی شدم که در هیچ سایت و کتابی برخورد نکرده بودم. این نکات مهم را، کاملا در مسیر رشد بازاریابی تلفنی بدست آورده ام. به مرور با بهبود آنها در این روش موفق تر شدم. بنابراین تلاش کردم تا این دانش و تجربه عملی را در قالب مقاله، در سایت فکرتو بساز منتشر کنم.
شناخت دقیق محصول یا خدمت
سریع به درآمد رسیدن
یکی از مشکلات گروه های بازاریابی، آموزش سطحی راجع به محصول یا خدمت می باشد. به علت اینکه تولید کننده یا کارآفرین زمان، هزینه، زیادی برای راه اندازی خدمت یا تولید محصول صرف کرده است. به این ترتیب بیشتر بودجه را صرف تولید کرده است، همچنین نیاز دارد سریع به درآمد برسد. در این مواقع افرادی را برای بازاریابی تلفنی استخدام می کنند. این افراد معمولا بسیار مبتدی و ناآشنا به موارد فروش از طریق تماس تلفنی هستند.
آموزش کامل فرد بازاریاب
کارفرما هم سعی دارد سریع گروه بازاریابی تلفنی دست به کار شوند. درنتیجه افراد بدون آموزش عمیق شروع به تلفن زدن می کنند. چون شخص با تمام وجه های محصول مانند؛ مزایا، معایب، ویژگی ها، نیازمندی ها، روند تولید محصول، مواد اولیه محصول و موارد دیگر آشنایی ندارد، در موقع مکالمه با مشتری که سوالهای متعدد می پرسد، دچار مشکل می شود.
شناخت عمیق محصول
بهتر است قبل از شروع زنگ زدن جهت فروش محصول، ابتدا عمیقا محصول یا خدمت را بشناسید. خودتان را به جای خریدار بگذارید، و تمام سوالهای احتمالی مشتری را حدس بزنید. برای هر سوال پاسخ های متعدد با گونه های مختلف بیابید. مزایای محصول خودتان را نسبت به دیگر رقبا پیدا کنید. هرچه دقیق تر و عمیق تر نسبت به محصول و خدمت آشنایی داشته باشید، مطمئنا در فروش تلفنی موفق تر خواهید بود.
نوع محصول یا خدمت
هرچه محصول عمومی تر باشد، ساده تر می توانید در بازاریابی تلفنی به شماره های بیشماری بصورت تصادفی زنگ بزنید. فرض کنید می خواهید صابون را به بصورت تلفنی بازاریابی کنید. مطمئنا این محصول را روزانه همه در هر سن و موقعیتی استفاده می کنند. خوب نیاز به بانک شماره مشاغل ندارید. اما اگر بخواهید قطعه ای از آسانسور را بصورت تلفنی بفروشید مطمئنا به بانک شماره موبایل مشاغل، نیاز دارید. باید بصورت هدفمند مشتری را پیدا کنید و محصول را به آنها معرفی کنید. برای خرید بانک اطلاعاتی می توانید به سایت های مرجعی مانند کاوش kavvosh.com مراجعه کنید.
نام و نام خانوادگی مشتری مهم است
در تماس تلفنی، برای جلب نظر مشتری زمان محدودی دارید. شاید کمتر از 5 ثانیه فرصت دارید، تا با او وارد مکالمه شوید. اما وقتی در ابتدای مکالمه اسم او را صدا می زنید، مطمئنا 90 درصد بیشتر از حالت عادی نظر او را به خود متمایل می کنید. هر شخصی اسم خودش را دوست دارد. این روش برای فروش محصولات اختصاصی بسیار کاربرد دارد. شما می توانید، بانک شماره تلفن مشاغل که با نام، نام خانوادگی و شماره موبایل می باشد را از سایت کاوش kavvosh.com خریداری کنید.
بکار گیری نام معرف
ما بصورت شخصی وقتی تصمیم داریم، کالایی را خرید کنیم. ابتدا در بین دوستان و آشنایانی که آن را دارند، جستجو می کنیم. اطلاعات آن محصول و مرکز فروش مناسب آن را از دوستان پرس و جو می کنیم. حالا می توانید در ابتدای شروع مکالمه اسم یک معرف واقعی یا غیر واقعی و فرضی را ببرید. به عنوان نمونه به این شکل بگویید “سلام آقای فرهادی من شماره شما را از آقا رضا گرفتم. خوب هستید.” حتی اگر آقا رضا وجود خارجی نداشته باشد و غیر واقعی باشد، فرد پشت تلفن کمی مکث می کند، تا آن آقا رضای فرضی را در ذهنش جستجو کند. به این ترتیب فرصتی برای شما مهیا می شود تا متن مکالمه فروش تلفنی خودتان را با قدرت شروع کنید.
صدای خودتان را ضبط کنید
حتما موقعی که با فردی صحبت می کنید، صدای مکالمه را ضبط کنید. به صدای ضبط شده گوش دهید. ایرادهای خودتان را از نظر لحن، تن صدا، ادای کلمات، نحوه مکالمه با طرف مقابل بنویسید. همچنین سوالهای چالشی مشتری، ساعت تماس، زمان مکالمه را هم ذخیره کنید. حالا با جمع بندی اطلاعات و بررسی آنها می توانید به نتایج بسیار مفیدی برسید.
دلایل موفق شدن و موفق نشدن را بنویسید
فرآیند فروش از طریق تماس تلفنی، خودش یک درس آموزشی است. چون شما با هر بار تکرار آن به نقاط ضعف و قدرتتان پی می برید و آنها را اصلاح و تقویت می کنید. با شجاعت تمام، دلایل شکستتان را بنویسید. برای هر کدام راه حل پیشنهاد دهید. این راه حلها را در مکالمات جدید بکار گیرید، تا احتمال پیروزی شما بالاتر رود.
مثل آبی روی شعله بی اعتمادی مشتری باشید
وقتی بصورت ناشناس به فردی زنگ می زنید و محصولی را معرفی می کنید. ممکن است آن طرف از شما اطلاعات شرکت، نام مدیرعامل، آدرس شرکت، مجوز شرکت، شماره چند مشتری راضی از خدماتتان را درخواست کند. ارائه این اطلاعات بسیار روی موفقیت فروش شما موثر می باشد. نکته مهم این است که، فردی که از شما تقاضای مجوز ها و اطلاعات دقیق می کند، مطمئنا خریدار محصولات شما می باشد. اما هنوز به شما اعتماد نکرده است. پس شما در یک قدمی فروش هستید. با یک رفتار اشتباه ممکن است آن را از دست دهید.
از بدترین زمان برای تماس اجتناب کنید
شما می توانید خودتان را جای فرد مقابل بگذارید. از خودتان بپرسید، چه زمان هایی من آزاد و سرحالم تا با من تماس بگیرند. در اینجا یک نکته مهم برای بازاریابی تلفنی وجود دارد. در زمانی که افراد کمترین توجه به حرف شما را دارند، تماس نگیرید. بهترین زمان برای برقراری تماس بین 10 صبح تا 11 صبح و بین 15 تا 16 بعد از ظهر است. در صبحهای زود ممکن است مردم هنوز سرحال نباشند. ظهرها که مردم در حال صرف ناهار هستند. همچنین عصرها اکثر کارمندان در حال آماده شدن برای تعطیل کردن کارشان هستند. بهتر است در این زمان ها تلفن نزنید.لحن بازاریاب نداشته باشید
اگر پشت تلفن خیلی اغراق آمیز و تبلیغاتی صحبت کنید. همچنین اگر مکالمه را سریع به سمت معرفی محصولات و خدماتتان هدایت کنید، مطمئنا طرف مقابلتان سریع متوجه هدفتان می شود. بهتر است مکالمه تلفنی با لحن دوستانه شروع شود. قبلا در بالا گفته شده است، اگر نام آشنا یا معرف را در ابتدای مکالمه ببرید. طرف مقابل از مکالمه احساس دوستانه پیدا می کند. سعی کنید، با چند سوال، مثلا شما چه محصولاتی تولید می کنید، طرف مقابل را وادار به حرف زدن کنید. فرصت حرف زدن را به او بدهید. از لابه لای صحبتهایش، مواردی را پیدا کنید و مکالمه را به سمت ایجاد احساس نیاز به محصول یا خدمتتان سوق دهید. سوالها طوری نباشد، که طرف مقابل شما فقط جواب بله یا خیر به شما بدهد، بلکه باید سوال طوری باشد که مشتری موضوعی را توضیح دهد. مطمئنا توضیحات مشتری به شما سرنخ می دهد که چطور مکالمه را پیش ببرید.کلام آخر
فروش از طریق تلفن، یک هنر هست. سختی این روش از دیگر روشها بالاتر است. ممکن است، زمان زیادی بگذرد و مشتری دریافت نکنید. اما صبوری، مداومت و یادگیری مداوم به شما کمک می کند تا به پیروزی دست یابید.برای باخبر شدن از آخرین مقالات، عدد 1 را از طریق کلید زیر به واتس آپ فکر تو بساز ارسال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید