چگونه یک روانشناس خوب پیدا کنیم
من به عنوان یک مشاور درک می کنم، الان شما در یک شرایط بسیار دشوار قرار گرفته اید، احتمالا دچار غم و اندوه یا افسردگی، اضطراب اجتماعی و یا مسائل دیگری شدید. یا ممکن است اصلا به هیچ کدام از موارد گفته شده دچار نشدید، بلکه نیاز به راهنمایی دارید. با اینحال به یک روانشناس خوب نیاز دارید تا به شما یاری و کمک دهد. اما نکته مهم این است که چطور یک روانشناس خوب و مجرب را پیدا کنید. شما که در این شرایط روحی روانی هستید و ذهنتان مشغول شده است، مطمئنا باید دستورالعملی برای اینکار داشته باشید.
بر اساس تجربه های مثبت افرادی که در جلسه مشاوره روانشناسی تلفنی به موسسه فکرتو بساز مراجعه کردند، من این مقاله را به نشر در آوردم تا شما با استفاده از این دانش بهترین روانشناس را پیدا کنید.
از فردی مورد اعتماد بپرسید
می توانید از دوستان و آشنایان بگویید، یه مشاور خوب معرفی کنید. راجع به یک مشاور روانشناسی مجرب بپرسید. البته در فرهنگ ما چون هنوز نسبت به جلسه مشاوره دیدگاه خوبی وجود ندارد، معمولا افرادی که به جلسه مشاوره رفته باشند به دوستانشان نمی گوید. چون فکر می کنند که دوستشان راجع به او فکر بد می کند. اما با اینحال کسانی هستند که بتوانند شما را کمک کنند تا یک مشاور مجرب پیدا کنید.
از اینترنت جستجو کنید
به راحتی می توانید در گوگل جستجو کنید و مشاورهای زیادی در سراسر ایران پیدا کنید. بعضی ها بصورت حضوری جلسه می گذارند و بعضی ها بصورت تلفنی و آنلاین مشاوره می دهند. اگر از اینترنت مشاور روانشناسی پیدا کردید حتما موارد زیر را هم بررسی کنید.
سایت مشاور روانشناس را ببینید
الان مشاور های مجرب روانشناسی دارای سایت می باشند. می توانید وارد سایت آنها شوید و مطالبی که آن مشاور در سایتش بارگذاری کرده است را مطالعه کنید. با تجربه و تخصصش آشنا شوید. با دیدگاهش و نحوه درمانش آشنا شوید. به این ترتیب می توانید چند سایت از مشاوران مختلف را بررسی کنید و مطالبش را با هم مقایسه کنید. به این ترتیب می توانید بهترین مشاور را انتخاب کنید.
فیلم های آموزشی مشاور روانشناسی را ببینید
الان هر روانشناس برتر ایران در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام یا یوتیوب، فیلم های آموزشی دارد. شما می توانید آنها را مشاهده کنید. با نحوه آموزش و صحبت کردن و روشهای درمانی او آشنا می شوید. این مورد به شما کمک می کند دیدگاه کلی نسبت به آن مشاور پیدا کنید.
شبکه های اجتماعی مشاور را ببینید
در شبکه های اجتماعی مشاور روانشناس عضو شوید و دیدگاه های کاربران و بیمارانش را بررسی کنید. از این طریق کیفیت خدمات آن مشاور را بررسی کنید.
نظرهای صوتی مراجعه کنندگان را گوش دهید
سایت مشاور را بازدید کنید و مقالات او را مطالعه کنید.مطمئنا نظر های صوتی بیمارانش در سایت وجود دارد. می توانید به آنها گوش دهید. از این طریق شما مستقیم از بیمارانش بازخورد می گیرید و مطمئن تر تصمیم می گیرید که با او جلسه مشاوره داشته باشید.
پیگیری تخصص روانشناس
موضوعات روانشناسی بسیار متعدد و متنوع هستند مانند افسردگی، اضطراب، حملات پانیک، رفتار وسواسی جبری و موارد دیگر. بنابراین ممکن است یک مشاور روانشناس در موضوعی اشراف و تجربه فراوان داشته باشد و در موارد دیگر تجربه خاصی نداشته باشد. برخی از درمانگران روانشناسی در کار با کودکان یا خانواده ها، بزرگسالان یا افراد مسن تخصص دارند. برخی ممکن است مشاور پیش از ازدواج باشند، بنابراین بهتر از قبل از هماهنگ کردن جلسه مشاوره، ابتدا بصورت تلفنی یا از طریق پیام رسانی در شبکه اجتماعی با مشاور در ارتباط باشید و از او سوال کنید که آیا در مورد مشکل شما هیچ تجربه ای دارد. آیا بیمارانی در این زمینه داشته است که با موفقیت مداوا شده باشند. آگاهی از این موضوع به شما در انتخاب روانشناس می تواند در بهبود سلامت روان شما بسیار موثر باشد.
ارتباط قبل از جلسه مشاوره
از قبل بدانید که هزینه جلسه مشاوره چقدر است. آیا جلسات مشاوره بصورت حضوری است یا بصورت تلفنی و اینترنتی هست. مدت زمان جلسه مشاوره چقدر است و چه ساعتی برای شما می تواند آزاد باشد. آیا مشاور می تواند در مواقع اضطراری، مثلا موقعی که شما دچار اضطراب شدید شدید، با شما صحبت کند.به یاد داشته باشید که انتخاب یک درمانگر و مشاور یک موضوع کاملا شخصی است. هیچ درمانگری وجود ندارد که برای همه خوب باشد. یکی از فواید مشاوره ایجاد احساس اعتماد توسط مشاور است. ببینید آیا مشاور با صحبت های اولیه در شما احساس اعتماد ایجاد می کند. او باید فردی کاملاً بی طرف باشد و به شما گوش دهد و شما را راهنمایی کند.
به واکنش های خود در جلسه مشاوره اول توجه کنید.
مهم نیست که مشاور شما چقدر اعتبار حرفه ای دارد، باید احساس اعتماد و راحتی شما در اولویت اصلیتان باشد. آیا درمان هر از گاهی ناراحت کننده بوده است؟ آیا در مورد موضوعات شخصی بحث می کنید؟ اگر به هر دلیل دیگری با درمانگر خود احساس ناراحتی می کنید، بد نیست به دنبال شخص دیگری بگردید. برای تعویض درمانگر نیازی به دلیل ندارید. همین که راحت نباشی کافی است.
در اینجا چند نکته وجود دارد، که باید هنگام صحبت در جلسات مشاوره درمانی خود به آنها توجه کنید:- آیا مشاور حرف شما را قطع می کند یا با دقت به آنچه می گویید گوش می دهد؟
- آیا مشاور سر وقت، در جلسه مشاور حاظر می شود؟
- آیا مشاور نگرانی های شما را برطرف می کند یا بی ارزش بحساب می آورد؟
- آیا در طول جلسه مشاوره درمانی احساس می کنید دیده می شود، شنیده می شود و مورد احترام است؟
در صورتی که برای اولین بار با یک مشاور ملاقات کردید و به این نتیجه رسیدید که او برای شما مناسب نیست، بدانید که این کاملاً طبیعی است و برای بسیاری از افرادی که به دنبال مشاور مناسب هستند، اتفاق می افتد. ممکن است کمی طول بکشد تا فردی را پیدا کنید که با او کاملاً احساس راحتی کنید. در پایان اولین جلسه، ممکن است مشاور بخواهد یک قرار ملاقات دیگری را تعیین کند. اگر تمایلی برای ملاقات مجدد ندارید، به او حتما اطلاع دهید.
این مطلب را حتما بخوانید: آیا مشاوره قبل از ازدواج لازم است؟
مشاور روانشناس خوب باید خطوط قرمز را رعایت کند
در اینجا چند نکته مهم وجود دارد که مشاور باید حتما آنها را باید برای شما رعایت کند.
تخصص در همه چیز
اگر مشاوری به شما بگوید در همه چیز متخصص است، پس بدانید اشکالی در کار اوست. یک درمانگر خوب باید در موارد خاصی تخصص داشته باشد، تا بتواند نیازهای شما را به خوبی درک کند و برطرف کند.
درمان سریع
اگر مشاوری به شما می گویند می توانند شما را سریع درمان کند باز هم به او شک کنید. درمان در موارد سلامت روان یک راه و مسیر سریع نیست. درمان می تواند چالش برانگیز باشد و پیشرفت شما گاهی کند و غیرخطی باشد. به همین دلیل، مشاوری که ادعا میکند میتواند شما را سریع درمان کند، احتمالاً بیش از حد امیدوار است، و ممکن است ایدههای غیر واقع بینانهای از خدمات درمانیشان به شما ارائه دهد.
رفتار غیر حرفه ای
یک مشاور می تواند جلسه ای بسیار صمیمی با مراجعه کننده داشته باشد تا او آرامش گیرد. اما او باید مرزهایی در رابطه حرفه ای اش در نظر بگیرد. به عنوان مثال، آنها نباید تلاش کنند و بهترین دوست شما باشند. همچنین برای یک درمانگر نامناسب است که سعی کند شما را در مکان های غیررسمی خارج از مطب ملاقات کند.
این مطلب را حتما بخوانید: با افراد افسرده چگونه رفتار کنیم
کلام آخر
من خودم به عنوان مشاور و بر اساس تجربه به شما اعلام می کنم اگر در کنار مشاوری احساس خوبی ندارید، براحتی می توانید ادامه جلسات را با او لغو کنید. شما باید در کنار یک مشاور خوب احساس احترام و درک کنید. او باید در گوش دادن بسیار خوب باشند و هرگز نباید نظرات شخصی خود را وارد گفتگو کنند. پیدا کردن مشاور روانشناسی مناسب برای شما ممکن است کمی زمان بر باشد، اما ارزش تلاش را دارد. ممکن است با درمانگرانی ملاقات کنید که برای نیازهای شما مناسب نیستند. در حالی که این تجربیات می توانند دلسرد کننده باشند، تسلیم نشوید. درمان می تواند سرمایه گذاری مهمی در سلامت روان شما باشد و یافتن مشاور مناسب برای زندگی شما بینهایت سود داشته باشد. می توانید از تجربیات من برای دریافت مشاوره روانشناسی استفاده کنید. برای گرفتن وقت مشاوره با شماره 09355923099 هماهنگ کنید.
برای باخبر شدن از آخرین مقالات، عدد 1 را از طریق کلید زیر به واتس آپ فکر تو بساز ارسال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید