علائم افسردگی شدید و خطرناک

خوب افسردگی یک بیماری است که در ابتدا بسیار ضعیف می باشد و به مرور زمان بر اثر حوادث و اتفاقات مختلف ممکن است این بیماری تشدید شود و فرد دست به کارهای خطرناکی بزند. برای همین من بر اساس تجربه ام در جلسات مشاوره روانشناسی تلفنی که داشته ام، نشانه های و علائم افسردگی شدید و خطرناک را برای شما بیان می کنم. این نشانه ها کمک می کند تا شرایط فرد افسرده را تشخیص دهید و به او در موقعیت بحرانی کمک کنید.
صحبت راجع به خودکشی
اگر فردی در گفتگو های معمولی روزانه و یا جرو بحث ها جمله هایی مانند مانند “خودم را می کشم”، “کاش مرده بودم” یا “کاش به دنیا نمی آمدم.” را بیان می کند. باید حساس باشید.
دوری از اعضای خانواده و دوستان اجتماعی
متوجه می شوید فرد یه مدتی اخلاقش تغییر کرده و مدام خودش را در اتاقی دور از دیگر اعضا قرار می دهد. این کار اگر شدت گرفت حتما با فرد ارتباط برقرار کنید و با او مهربان باشید.
خرید اسلحه
اگر فرد در منزل راجع به خرید اسلحه صحبت می کند آن را جدی بگیرید. با او صحبت کنید. راجع به مسئولیت های خرید اسلحه صحبت کنید.
خرید قرص های خاص به تعداد زیاد
اگر فرد در حالت عادی سلامت جسمانی را دارد و نیاز به قرص ندارد حتما به این اقدام او کمی حساس شوید. از او بپرسید این همه قرص را برای چه خریداری کرده است. اگر دلیل منطقی نداشت حتما قرص ها را از او دور کنید. این یکی از مهمترین علائم افسردگی شدید است، حتما جدی بگیرید.
راجع به مرگ پرسیدن
اگر مدام راجع به نحوه مردن و مرگ دیگران پرسش می کند حساس شوید. مثلا آدم چطور می میرد. آیا مرگ دردناک هست. فلان شخص چطور مرده است. یکی از مهمترین نشانه های افسردگی شدید همین مورد است و احتمال دارد فرد دست به کار خطرناکی زند، بنابراین او را تنها نگذارید. اخیرا من یکی از ایرانی های مقیم آلمان را از مرگ نجات دادم. خانواده ای در آلمان فرزندی داشتند که راجع به مرگ زیاد از والدینش می پرسید. این صحبت ها برای پدر و مادر شک برانگیز بود. آنها هم از طریق جستجوی روانشناس در آلمان به سایت فکرتو بساز برخوردند و با من تماس گرفتم. من هم موارد لازم را به والدین توصیه کردم. پدر و مادر آگاه شدند و همیشه بصورت نامحسوس مراقب فرزندشان بودند. بصورت ناگهانی فرزندشان دست به خودکشی زد. خوشبختانه چون پدر و مادر آگاه بودند سریع فرزندشان را نجات دادند.
اخلاق خیلی خوب و خیلی بد
مثلا در یک روز بسیار شاد و مهربان و عاطفی باشد و در روز بعد بسیار دلسرد، عصبانی و تحریک پذیر باشد. اخلاقش مدام نوسان داشته باشد. اگر این نوع رفتار شدت گرفت حتما با او گفتگو کنید. به او نزدیک شوید تا به شما اعتماد کند. به حرفهایش گوش دهید.
گفتن فریب خوردم، خیلی ناامیدم
اگر فرد در صحبت هایش مدام می گوید به دام افتادم و مرتب خودش را سرزنش می کند و از موقعیتی که دچارش شده است بسیار ناامید است. مرتب می گوید این وضعیت اصلا قابل تحمل نیست. این یکی از علائم افسردگی شدید است و در این شرایط حتما مراقب او باشید تا دست به کار خطرناکی نزند.
مصرف الکل یا مواد مخدر
اگر فرد، الکل یا مواد مخدر استفاده می کرد و یک دفعه مصرف آن را زیاد کرد حساس شوید. اگر فرد اصلا الکل و مواد مخدر مصرف نمی کرد و یک دفعه به این سمت با شدت بالا روی آورد، بازم حساس شوید.
تغییر الگوی غذا خوردن
اگر فرد یک دفعه تغذیه را کم کند یا کنار بگذارد. همچنین حالت برعکس آن هم رخ دهد فرد دچار پرخوری شدید شود حتما به این الگوی رفتاری دقت کنید و با فرد ارتباط صمیمانه برقرار کنید. به حرفهایش گوش دهید.
تغییر الگوی خواب
اگر فرد خواب شبانه اش دچار مشکل شود. مثلا تا صبح تلویزیون ببیند یا با موبایل یا کامپیوترش کارکند. این الگوها نشان می دهد فرد دچار اضطراب شدید است و فشار روانی زیادی به او می آید. حتما این افراد باید از جلسات مشاوره برای بی خوابی استفاده کنند تا این الگوی غلط را اصلاح کنند.
رانندگی پر خطر
اگر فرد در حالت عادی همیشه رانندگی خوبی داشت. بسیار به قوانین احترام می گذاشت. یک دفعه شروع به رانندگی پرخطر می کند. بارها این کار را تکرار می کند، باید نسبت به این تغییر رفتار حساس شوید.
انجام کارهای خطرناک
اگر فرد در حالت عادی رفتارش عادی و دور از هر کار خطرناکی بود. بعد یک دفعه متوجه می شوید که الگوی رفتاری اش تغییر کرد و به کارهای خطرناک دست می زند حتما به این مساله توجه کنید.
گفتن من را ببخشید
اگر در صحبت هایش متوجه می شوید با شما با یک مهربانی خاصی صحبت می کند و مدام می گوید من شما را دوست دارم هیچوقت فراموشتان نمی کنم، من را ببخشید. این رفتار را چندین بار تکرار می کند حتما مراقبش باشید.
خداحافظی با افراد به طور خاص
در مهمانی یا جمع ها با آشنایان و دوستان طوری خداحافظی می کند که انگار دیگر آنها را نمی بیند. این نشانه مهمی هست حتما باید دقت کنید اگر فرد در شرایط سختی هست و این طور با دیگران خداحافظی می کند او را به هیچ عنوان تنها نگذارید.
گوش دادن به آهنگهای بسیار غمگین و ناامید کننده
اگر یک دفعه سبک آهنگ هایی که فرد گوش می دهد به سمت موسیقی بسیار غمگین و دلسرد کننده تغییر کرده است و این حالت را ادامه می دهد باید مراقب آن فرد باشید.
این مطلب را حتما بخوانید: با افراد افسرده چگونه رفتار کنیم
کلام آخر
خوب عزیزان من بر اساس تجربه، علائم افسردگی شدید و خطرناک را بیان کردم. البته هر کسی که این نشانه ها را داشت به این معنی نیست در شرایط بسیار بدی قرار دارد. حتما یک مشاور مجرب باید با آن فرد صحبت کند و کاملا روحیه و شرایط او را تحلیل و بررسی کند و بعد به یک نتیجه قطعی برسد. اگر شما هم در شرایط افسردگی و غمگینی خاصی بودید حتما از یک مشاوره برای درمان افسردگی استفاده کنید. اگر نیاز به مشاوره خصوصی بنده دارید می توانید از طریق شماره 09355923099 در واتس آپ پیام بدید تا جلسه مشاوره را هماهنگ کنیم.
برای باخبر شدن از آخرین مقالات، عدد 1 را از طریق کلید زیر به واتس آپ فکر تو بساز ارسال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید