در موقع ترک اعتیاد چی بخوریم
شما مطمئنا با عوارض و ضررهای اعتیاد به الکل و مواد مخدر آشنا هستید و تصمیم به ترک اعتیاد گرفتید. برای موفقیت در این مسیر باید نقش تغذیه مناسب، را ضروری و پر اهمیت بدانید. برای آن برنامه ریزی خاصی داشته باشید. بنابراین شما باید حتما یاد بگیرید که در موقع ترک اعتیاد چی بخوریم.
معتادان چه چیزهایی نمی خورند و چه کارهایی انجام می دهند
حجم غذای کمتری نسبت به افراد معمولی مصرف می کنند
خوراکی را انتخاب می کنند، که ارزش غذایی پایینی دارد
وعده های غذایی را کاهش می دهند
سرعت مصرف انرژی بدنشان را افزایش می دهند
از دست دادن مواد مغذی از طریق استفراغ و اسهال
آسیب رساندن به روده و مانع جذب مواد غذایی می شوند
کمبود مواد غذایی و عواقب آن
مواد غذایی که مصرف می کنید تبدیل به ریزمغذی هایی می شود که همراه با خون جریان پیدا می کند و تمام اعضای بدن را تغذیه می کند. اگر مواد شیمیایی مغذی کافی در بدن تولید نشود، یا مقدارش از حالت متعادل خارج شود، ممکن است، حساسیت، اضطراب و استرس شخص افزایش یابد. گرسنگی ممکن در موقع خواب شما را اذیت کند و رنجور شوید. روی حافظه شما تاثیر منفی ایجاد می کند و آن را ضعیف می سازد.
تاثیر مواد مخدر برمغز و بدن
کمبود ویتامین های B کمپلکس مانند تیامین، فولات یا اسید فولیک و B12 در اعتیاد به الکل رایج است و ذخیره ناکافی سایر ویتامین های B و ویتامین C اغلب رخ می دهد. مصرف مزمن الکل و مواد مخدر همچنین باعث از بین رفتن مواد معدنی مانند روی، منیزیم و کلسیم از بدن می شود. آهن یک استثنا در این مورد است و به ندرت کمبود دارد، زیرا الکل به پوشش معده آسیب می رساند و در نتیجه جذب آهن را افزایش می دهد.
این دوره را حتما تهیه کنید: هیپنوتیزم برای ترک سیگار
سوءتغذیه در هنگام مصرف الکل و مواد مخدر به شکلهای مختلفی خود را نشان می دهد. در کوتاه مدت، ممکن است بسیار خسته و بی حوصله شوید و سیستم ایمنی ضعیف تری نسبت به قبل داشته باشید. در این حالت شما بیشتر مستعد ابتلا به عفونت هستید. سایر علائم عبارتند از مشکلات دندانی، مشکلات گوارشی (مانند اسهال، یبوست و گاز)، بیماری های پوستی و تغییر در طعم غذاها از نشانه های تغییرات در بدن شما هنگام اعتیاد می باشد. افرادی که مصرف طولانی مدت الکل و مواد مخدر دارند، مستعد خطرات آسیب مغزی، آسیب عصبی، بیماری کبد، مشکلات قلبی و پانکراس و انواع خاصی از سرطان هستند. این مشکلات باید در طول فرآیند ترک اعتیاد شناسایی و درمان شوند.
این مطلب را حتما بخوانید: خواص خرمالو برای بواسیر
چی برای ترک اعتیاد خوبه
در دوران نقاهت، باید رژیمی داشته باشید، که سطح هورمون شادی بخش یا هورمون سروتونین در بدن و مغزتان در حد متعادل نگاه دارد. این شامل خوردن غذاهای پر کربوهیدرات، به ویژه کربوهیدرات های پیچیده موجود در غذاهای نشاسته ای مانند حبوبات (مانند لوبیا، عدس و نخود)، سبزیجات ریشه دار (مانند سیب زمینی و هویج)، پاستا و نان است. خوردن این غذاها در ترکیب با پروتئین در وعده های غذایی شما را در بهترین حالت نگه می دارد.
میوه های مفید برای ترک اعتیاد
موز
موز حاوی تریپتوفان است، اسید آمینه دیگری که هنگام استفاده از مواد مخدر و الکل به درستی پردازش نمی شود. تریپتوفان در تشکیل ناقل عصبی سروتونین ضروری است که باعث آرامش و خواب مناسب می شود.
زغال اخته و بلوبری
زغال اخته و بلوبری سرشار از آنتی اکسیدان است. اگرچه بسیاری از میوه ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان هستند، زغال اخته به طور خاص مفید است. در طول اعتیاد، بدن شما مملو از سموم و رادیکالهای آزاد میشود که میتوانند بوی بدی را به مشام بدهند. آنتی اکسیدان ها به تقویت سیستم ایمنی بدن برای پاکسازی این سموم کمک می کنند.
سبزیجات
سبزیجات، به طور کلی، حاوی طیف وسیعی از ویتامین های ضروری هستند. در طول اعتیاد فعال، جذب نامناسب مواد مغذی همراه با رژیم غذایی نامناسب باعث سوء تغذیه می شود، اما رژیم غذایی غنی از سبزیجات به بازیابی سطح تغذیه مناسب کمک می کند. سبزیجات همچنین به بهبود سلامت پوست و مو کمک می کنند، که معمولاً در طول اعتیاد فعال بدتر می شود.
این مطلب را حتما بخوانید: راهنمای شامپو ضد ریزش مو برای موهای خشک
ویتامین های لازم برای ترک اعتیاد
همانطور که در این مقاله ذکر شد، مواد مخدر و الکل می توانند باعث کمبود مواد مغذی زیادی شوند که هر کدام از آنها برای عملکرد منظم بدن ضروری هستند. با در نظر گرفتن این موضوع، ممکن است به دنبال مکمل هایی برای کمک به جایگزینی مواد مغذی باشید که به تنهایی از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنید. به طور کلی، مصرف روزانه مولتی ویتامین می تواند به حفظ عناصر سطح طبیعی بدن کمک کند.
امگا 3
امگا 3 را می توان در غذاهایی مانند ماهی سالمون و آجیل یافت.
ویتامین D
کمبود مزمن ویتامین D در مصرف کنندگان مواد مخدر رایج است و می تواند برای بهبودی معتادان به مواد افیونی و الکلی ها مفید باشد.
ویتامین C
غذاهای حاوی ویتامین C عبارتند از فلفل سبز، مرکبات، گوجه فرنگی، گل کلم، کلم بروکلی، کلم و کلم بروکسل. اگر این غذاها را به طور منظم مصرف نمی کنید، می توانید مکمل ویتامین C اضافه کنید.
ویتامین های B
مکمل های ویتامین B به راحتی در همه جا در دسترس هستند. با مصرف مقدار مناسب ویتامین های B، ممکن است بتوانید هوس های برگشت به اعتیاد را در طول بهبودی کاهش دهید و به بهبود سلامت مغز و سلامت روانی خود نیز کمک کنید.
منیزیم
مردان بالغ سالم به طور کلی باید روزانه 400 تا 420 میلی گرم منیزیم و زنان باید 310 تا 320 میلی گرم منیزیم مصرف کنند. مصرف مکمل منیزیم به ترک اعتیاد بسیار کمک می کند.
روی
الکل می تواند سطح روی را در بدن کاهش دهد و این می تواند منجر به افزایش اضطراب شود. خارج از مکمل ها، می توان آن را در صدف، گوشت گاو، دانه کدو تنبل، بادام هندی، قارچ و اسفناج یافت.
این مطلب را حتما بخوانید: قویترین داروی گیاهی خواب آور | فواید اسطوخودوس
کلام آخر
شاید شما خواننده محترم اعتیاد داشته باشید و مدام از خودت بپرسی در موقع ترک اعتیاد چی بخوریم. من سعی کردم خلاصه ای از موارد مهم را در این مقاله بنویسم. در آینده این مقاله بروزرسانی می شود و مطالب جدیدتری به آن افزوده می شود. حتما مطالب سایت فکر تو بساز را دنبال کن.
برای باخبر شدن از آخرین مقالات، عدد 1 را از طریق کلید زیر به واتس آپ فکر تو بساز ارسال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید